друкувати


Є на Прикарпатті велопутівник

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-30 03:58:29
Побачив світ перший випуск журналу "Велокраїна. Путівник велосипедиста. Яремчанський регіон".

Це перший каталог, виданий в рамках проекту "ВелоКраїна", який втілює громадська організація "Центр соціальних та ділових ініціатив" міста Яремче за участі партнерських організацій України та Румунії. На 32-х сторінках повноколірного видання зібрано інформацію про заклади проживання, що готові надати для велотуристів свої послуги, про веломаршрути та велопрокати. А також багато допоміжної інформації — де поїсти, що подивитися, в кого отримати інформацію, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Окрім розробки й ознакування веломаршрутів, проект "Велокраїна" опікується організацією велосипедних стоянок у туристичних центрах Карпат, допомагає власникам готелів і садиб облаштувати свої заклади для задоволення потреб велотуристів, а також сприяє місцевим підприємцям, які мають намір працювати у велопрокатному бізнесі. Наразі, за словами менеджера проекту Віктора Загреби, виконано понад 50% запланованого. Влітку була завершена пілотна частина проекту — створено інфраструктуру для велосипедного відпочинку на території Яремчанщини (Яремче, Ворохта, Микуличин та інші населенні пункти регіону).

Оцінивши результати, перенесли діяльність на сусідні регіони — Косівський, Коломийський, Верховинський райони, а також на два райони сусідніх областей — Чернівецької та Закарпатської. Паралельно провадиться активна промоційна робота — запущено веб-сайт, участь у чотирьох великих туристичних виставках, в рамках проекту видано "Путівник велосипедиста". Взимку розпочнеться велика рекламна кампанія.

Обговорити на форумі