друкувати


Коломийщина: Сопівський Хеловін

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-30 11:54:47
Минулого тижня в Сопівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся тиждень іноземних мов. Юні англійці та французи мали змогу проявити себе у позакласній діяльності. Вчителі іноземної мови Оксана Гаврилюк, Ірина Калиновська та Яромир Стефак, плануючи предметний тиждень, постарались задіяти учнів з усіх класів.

Почався тиждень з конкурсу стіннівок на тему "Осінь". Учні підійшли до цього завдання творчо: одні класи писали та оформляли "статті" вручну, інші використовували комп’ютерні можливості — фото осінньої природи, друковані тексти тощо.

Протягом наступних днів діти змагалися в інтелектуальному конкурсі "Хто найрозумніший?", а також показували свої акторські здібності у святкових заходах "Хеловін" і "Бал АВС".

Напередодні 31 жовтня, коли в деяких англомовних країнах відзначають Хеловін, вчителька Оксана Гаврилюк спробувала ознайомити учасників та глядачів з основними відомостями про це популярне свято. В інсценізації учні 5-6 класів коротко зобразили історію походження свята, його героїв (відьом, ворожок, привидів та інші темні сили) і традиції святкування.

Слід зазначити, що юні актори з самого початку виявили великий ентузіазм у підготовці до свята. Навіть не задіяні у виставі школярі охоче допомагали "акторам" з костюмами, декораціями та символами свята (зокрема, вирізали гарбузи, в тому числі для виготовлення традиційного Джека — ліхтаря).

На завершення учасники свята поласували гостинцями, які одержали на вимогу "Пригостіть або пожартуємо над вами!" — як це прийнято в їхніх англомовних ровесників.

Автор: О.ПИСАРЕНКО, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі