друкувати


Сезон відкрився: Із рушницею — на дика

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-29 04:39:10
Полювання на дикого кабана, безумовно, є одним із найцікавіших, але в той же час, — одним із найнебезпечніших видів полювання.

Тож дотримання природоохоронного законодавства, Закону України "Про мисливське господарство та полювання", а також техніки безпеки під час полювання та користування мисливською зброєю убезпечить від можливих неприємностей. Дотримуйтесь мисливської етики та правил полювання, адже з 24 жовтня розпочався новий мисливський сезон на диких парнокопитних тварин.

Але задовго до початку офіційного відкриття сезону приступили до полювання на парнокопитних браконьєри. Особливого розголосу отримав випадок, який трапився 4 жовтня в мисливських лісових угіддях Майданського лісництва. На незаконному полюванні на дикого кабана було вбито людину! За фактом ведеться слідство.

Хочу принагідно нагадати, що полювання на диких парнокопитних тварин проводиться за ліцензіями, а за незаконно вбитого кабана передбачено штраф у 10 тисяч гривень. Особливо прошу громадськість, правоохоронні органи та лісову охорону звернути увагу на "ворогів" нашої фауни і вести з ними нещадну боротьбу. А всім чесним мисливцям бажаю приємного відпочинку та вдалого полювання.

Автор: Мирослав ТКАЧ, міжрайонний мисливствознавець ДП "Коломийський лісгосп"
Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі