друкувати


Клінікам наказали лікувати хворих на ГРЗ, незалежно від місця прописки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-29 04:12:59
Міністерство охорони здоров'я доручило медичним закладам обслуговувати пацієнтів із простудними захворюваннями незалежно від місця їхнього проживання й реєстрації для попередження виникнення епідемії. Про це на прес-конференції сказав головний санітарний лікар Олександр Біловол.

"В одному з пунктів плану заходів у цій ситуації (різкого підвищення захворюваності) чітко сказано, що чи іногородні, чи приїжджі, вони можуть у будь-яку поліклініку, будь-яку лікарню звернутися - і їм там буде надана невідкладна допомога", - сказав він.

Він зазначив, що необхідно швидко реагувати на всі спалахи захворювань на грип, гострі респіраторні вірусні інфекції, щоб припинити поширення захворювань і велику кількість ускладнень.

Зі слів Біловола, в основному в Україні ситуація поки контрольована, але останнім часом, особливо в західних регіонах, спостерігається підвищена захворюваність.

У зв'язку з цим застосовуються більш тверді заходи, зокрема, 20 жовтня видана постанова головного санлікаря з закриття шкіл на карантин у регіонах з більш складною ситуацією, продовження канікул, розроблений план заходів для стримування епідемії.

Нагадаємо, 28 жовтня перший заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець повідомив, що з початку жовтня у Львівській, Івано-Франківській і Тернопільській областях від пневмонії, викликаної невстановленим вірусом, померли 20 людей.

Урядовець розповів, що у Тернопільській області померли 10 людей і було госпіталізовано 95 осіб, зокрема 25 у важкому стані, з них четверо - діти. У Львівській області від вірусу померли чотири людини, ще двоє у важкому стані. В Івано-Франківську шестеро людей померли, 25 знаходяться у лікарнях, із них семеро у важкому стані.

В той же час, МОЗ категорично заперечило, що люди померли від "свинячого" грипу. Зараз проводяться дослідження, що мають встановити вірус, від якого померли люди, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі