друкувати


З військовим досвідом з данського королівства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-29 01:02:39
В рамках візиту в Україну у Києві відбулася зустріч заступника Постійного державного секретаря при Міністерстві оборони Королівства Данія пана Крістіана Фішера з тимчасово виконуючим обов’язки Міністра оборони України Валерієм Іващенком та переговори у складі військових делегацій обох країн.

В ході переговорів сторони обговорили великий спектр питань стану та перспектив розвитку двостороннього співробітництва в оборонній сфері, зокрема, між військово-морськими силами України та Королівства Данія. Під час переговорів даньська сторона підтвердила свої наміри щодо продовження співробітництва в рамках раніше започаткованих спільних проектів. Так, одним з таких успішних проектів заступник Постійного державного секретаря при Міністерстві оборони Королівства Данія пан Крістіан Фішер назвав проведення спільної українсько-даньської операції з транспортування пального на острові Гренландія "Козаки на кризі-2009", повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Пан Крістіан Фішер висловив сподівання, що подібна до "Козак на кризі-2009" наступна спільна операція "Північний сокіл-2010", яку планується провести у наступному році, стане ще більш результативною та взаємовигідною для обох країн. У свою чергу, тимчасово виконуючий обов’язки Міністра оборони України Валерій Іващенко висловив вдячність даньській стороні за активну підтримку і участь у реалізації проекту ОБСЄ – Україна стосовно утилізації запасів меланжу, в який Королівство Данія інвестувало 500 тисяч євро. - Ми надзвичайно цінуємо участь Королівства Данія у реалізації цього надважливого для нашої держави проекту – проекту з утилізації запасів рідкого ракетного палива меланж, - наголосив Валерій Іващенко.

Також в ході переговорів сторони домовилися про продовження плідного співробітництва в рамках багатосторонніх проектів, зокрема, в рамках Скандинавсько-Балтійської ініціативи (Nordic-Baltic 8). Крім того, Валерій Іващенко і Крістіан Фішер обговорили питання стану військового співробітництва України з НАТО та ЄС. Сьогодні ж заплановано зустріч заступника Постійного державного секретаря при Міністерстві оборони Королівства Данія пана Крістіана Фішера з першим заступником Міністра закордонних справ України Володимиром Хандогієм.

Обговорити на форумі