друкувати


Навчання для прийомних батьків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-29 12:28:07
З 23 по 25 жовтня 2009 року Івано-Франківський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів навчання для прийомних батьків з метою підвищення їх виховного потенціалу. У навчанні взяли участь 14 прийомних батьків з Галицького, Косівського, Тисменицького районів та міст Івано-Франківська, Калуша.

Прийомні батьки обговорили зміни, які відбулися після створення прийомної сім’ї і як ці зміни вплинули на їхні думки, побут, стосунки, плани на майбутнє. Учасники навчання поглибили свої знання про прийомну сім’ю як інститут захисту прав дитини, соціально-психологічні фактори становлення особистості дитини, методи сімейного виховання та відновлення стосунків дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування з біологічною родиною, шляхи формування життєвої компетентності дитини та підготовки її до самостійного життя, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

За допомогою інформаційних повідомлень, рольових ігор, дискусій, аналізу ситуацій прийомні батьки вдосконалили вміння щодо ефективних методів сімейного виховання, організації змістовного дозвілля, збереження та розвитку виховного потенціалу.

Обговорити на форумі