друкувати


Епідемія грипу на заході України: Армія озброїлась цибулею і часником

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-28 04:43:34
У військах Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України проводяться профілактичні заходи з метою недопущення захворювання особового складу на грип. У меню солдатів включили цибулю і часник.

Як повідомив начальник прес-центру Західного оперативного командування Олександр Поронюк, з огляду на погіршення епідеміологічної ситуації, генерал-лейтенантом Михайлом Куциним видано розпорядження про проведення профілактичних заходів щодо недопущення захворювання особового складу на грип.

У рекомендованому посадовим особам комплексі заходів щодо попередження та недопущення розповсюдження захворювання серед особового складу, зокрема, "не допускати фактів переохолодження військовослужбовців".

"Стежити за тим, щоб військовослужбовці під час виконання службових обов'язків на відкритій території дотримувалися встановленої зимової форми одягу", - говориться в наказі.

Крім того, у частинах повинні в обов'язковому порядку ввести до щоденного раціону харчування строковиків як профілактичний засіб цибулю і часник.

Як повідомлялося, 20 жовтня всі загальноосвітні школи, дошкільні і позашкільні навчальні заклади Тернополя та трьох районів області закрили на карантин у зв'язку з підвищеною захворюваністю на ГРВІ.

Вчора, 27 жовтня, стало відомо, що в Тернопільській області від гострої респіраторної вірусної інфекції померли сім чоловік. У зв'язку з цим проводиться комплекс заходів проти поширення вірусу грипу, повідомляє Новинар.

Обговорити на форумі