друкувати


Євробачення змінює правила голосування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-28 03:58:38
Організатори музичного конкурсу Євробачення змінили правила голосування. Як повідомляється на офіційному сайті конкурсу, в ході півфіналів і фіналу Євробачення-2010, які відбудутьмся в травні наступного року в Осло, телеглядачі зможуть проголосувати за конкурсантів, що сподобалися їм, зателефонувавши або відправивши SMS, із самого початку шоу, а не тільки в останні 15 хвилин після завершення усіх виступів, як було раніше.

На думку організаторів, голосувати протягом шоу набагато логічніше, ніж після нього; до того ж це дозволить уникнути проблем з перевантаженням на телефонних лініях.

Як повідомлялося, 17 вересня організатори європейського конкурсу Євробачення компанія European Broadcasting Union (EBU) змінили його правила через скандал в Азербайджані, коли деяких жителів, які проголосували на конкурсі за представників Вірменії, викликали для пояснень в Міністерство національної безпеки. У зв'язку зі скандалом організатори конкурсу прийняли рішення внести зміни в правила, згідно з якими відповідальність за розголошення інформації про особу мешканців тієї чи іншої країни, що брала участь у голосуванні, несе телекомпанія, що транслює Євробачення в цій країні. Раніше відповідальність за подібні порушення лежала на постачальниках телекомунікаційних послуг.

Останній конкурс Євробачення відбувся 12-16 травня в Москві. Перемогу на ньому здобув виходець з Білорусі Олександр Рибак, який виступав за Норвегію. Завдяки його перемозі Євробачення-2010 прийме Осло, повідомляє Новинар.

Обговорити на форумі