друкувати


Регіональний круглий стіл "Партнерство заради гідності"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-28 02:15:59
Регіональний круглий стіл "Партнерство заради гідності" за результатами проекту "Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні "Гідна Україна" у м.Івано-Франківську.

26 жовтня 2009 року у конференц-залі "Парк-готелю" відбувся підсумковий регіональний круглий стіл за участю представників громадських організацій, органів судової, виконавчої влади та місцевого самоврядування, засобів масової інформації Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей, які впродовж 2007-2009 років спрямовували свою діяльність на протидію корупції за підтримки проекту "Гідна Україна".

Представники проекту "Гідна Україна" ознайомили учасників зі здобутками проекту: головними результатами досліджень стану корупції в Україні в продовж 2007-2009 років, що стосуються як специфічних предметів дослідження (митні процедури, процедури отримання дозволів на земельні ділянки та забудову, вища освіта і т.д.) та ставлення до корупції населення України в розрізі базових та порівняльних даних у 2007 та 2009 роках. Крім того, учасники круглого столу ознайомилися зі статистичною інформацією стосовно грантового фінансування проекту, з еволюційним розвитком проектів організацій шляхом підтримки реформ, ініційованих антикорупційними мерами та коаліціями.

Під час круглого столу організації-грантоотримувачі проекту поінформували присутніх про успішний досвід виконання ініціатив у антикорупційному вихованні молоді, створенні нових вільних від корупції процедур у сфері земельних відносин, будівництва та дозвільної системи, забезпеченні доступу громадян до інформації органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, створенні та розповсюдженні антикорупційної інформаційної продукції, відеоматеріалів та публікацій. До участі в круглому столі запрошені також представники виконавчих органів влади та місцевого самоврядування, які брали участь в проектах громадських організацій за підтримки "Гідної України" або ж працюють над розробкою місцевих нормативно-правових актів, що базуються на рекомендаціях, вироблених експертами організацій-грантоотримувачів проекту.

Учасники мали змогу подивитися фільм, що висвітлює проект та його результати, отримати інформаційні матеріали, розроблені та опубліковані в межах проекту.

Проект "Гідна Україна" виконується компанією Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) у партнерстві з українськими організаціями за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Проект триває з грудня 2006 року і має на меті підтримку незалежного громадського моніторингу й представництво та захист громадських інтересів в пріоритетних сферах боротьби з корупцією, що були визначені Урядом України у програмі співробітництва із Корпорацією "Виклики тисячоліття" (MCC - Millennium Challenge Corporation). Проект "Гідна Україна" складається з трьох основних компонентів: 1) підтримка представництва та захисту громадських інтересів, 2) журналістські розслідування та інші антикорупційні ініціативи з боку засобів масової інформації, 3) моніторинг стану корупції та результатів антикорупційних ініціатив українського уряду та організацій громадянського суспільства.

Організатор круглого столу – "Агентство з розвитку приватної ініціативи". Контактна особа: експерт з комунікацій проекту Лада Маланій, тел. 0342 504605, e-mail initiative@ukrpost.ua, веб-сторінка: www.rirc.if.ua, адреса: вул.Дністровська 26, офіс 12, м.Івано-Франківськ.

Обговорити на форумі