друкувати


Українські моряки стають піратами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-27 05:14:48
Поліція Камеруну розшукує 13 осіб, підозрюваних в морському піратстві, серед яких, ймовірно, знаходяться громадяни України і Росії. Судно прибуло до камерунського узбережжя з Намібії. Поліція вважає, що це були пірати, серед яких є українці.

За даними слідства, судно, на якому знаходилися 13 людей, прибуло до камерунського узбережжя з Намібії два тижні тому і причалило в районі популярного морського курорту Крібі. Коли поліція, оповіщена місцевими жителями, прибула до місця швартування судна, нікого з екіпажу на борту не було.

"Ми шукаємо 13 іноземців, серед яких є росіяни та українці. Вони, швидше за все, є піратами, які діють вздовж камерунського узбережжя", - сказали в поліції Камеруну.

Поки невідомо, які саме обставини навели поліцію до висновків про національну приналежність екіпажу і його ймовірну кримінальну діяльність.

Нагадаємо, щороку від дій піратів потерпають десятки українських моряків.

У міжнародному праві піратство - це злочин міжнародного характеру, що складається в незаконному захопленні, пограбування або потоплення торгових або цивільних суден, вчинене у відкритому морі.

Незалежно від прапора піратські суду можуть бути захоплені кораблями або літальними апаратами, що складаються на службі якої-небудь країни і уповноваженими для цієї мети.

Піратство існує, головним чином, у Східній і Південно-Східної Азії, а також в деяких водах Північно-Східної та Західної Африки і в районі Бразилії. Найвідоміші сучасні пірати діють біля півострова Сомалі. В даний час найпопулярніший вид піратства - захоплення танкера, або корабля з цінним вантажем, наприклад, зброєю, з подальшою метою отримання викупу, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі