друкувати


Криза сприяє зниженню травматизму на виробництві

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-27 03:06:04
На Прикарпатті на 50% знижено рівень виробничого травматизму, повідомляють у прес-служба Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області.

За 9 місяців поточного року рівень загального виробничого травматизму на Івано-Франківщині у порівнянні з відповідним періодом минулого знизився наполовину: травмовано 81 особу проти 159, із смертельним наслідком 13 працівників проти 15. Найбільш нещасних випадків трапляється у будівельній галузі. З початку року не сталося жодного групового нещасного випадку (5 за 9 місяців 2008 р.).

Суттєво зменшився травматизм на будівництві 11 проти 32, соціальній сфері 19 проти 37, машинобудуванні 1 проти 11, агропромисловому комплексі 5 проти 14, деревообробній промисловості 9 проти 16.

Серед найбільш травмонебезпечних залишаються будівельна, нафтогазовидобувна та деревообробна галузі, енергетика, сільське та лісове господарство.

Основними причинами травматизму - порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки посадовими особами і працівниками, трудової та виробничої дисципліни, незадовільний технічний стан устаткування та обладнання на об'єктах підвищеної небезпеки, не ефективне функціонування системи управління охороною праці.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі