друкувати


Футбол з особливими потребами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-27 02:22:16
Днями на базі Івано-Франківського фізкультурного коледжу відбувся футбольний матч між командами дітей з особливими потребами "Оре-оре" та "Невгамовні". Футболісти уже протягом двох років відвідують спортивні заняття у благодійному фонді "Карітас".

Матч закінчився з рахунком 2:1 на користь "Невгамовних". Капітанам команд було вручено пам’ятні медалі, а всім учасникам – грамоти. Керівництво та судді , на базі якого відбувався матч, висловили сподівання, що ще неодноразово побачать гру юних спортсменів.

"Закінчивши спеціалізовані заклади, діти з особливими потребами багато в чому й надалі потребують постійної опіки, – розповідає координатор проекту Марта Кахній. – Наше завдання – допомогти їм. Отож упродовж двох років для 30 осіб з особливими потребами проводяться спортивно-оздоровчі заходи. Це і заняття в тренажерному залі, і гімнастика, і естафети, і футбол".

Зустрічаючись щодня в "Карітасі", ці діти мають своє коло спілкування. Вони постійно зайняті працею, відчувають, що вони не самотні, що вони комусь потрібні".

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі