друкувати


Івано-Франківськ: Відкрито "Агенцію судових послуг"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-26 05:37:28
Вперше в Україні у приміщенні Івано-Франківського міського суду відкрито "Агенцію судових послуг", у якій волонтери надають консультації відвідувачам суду безкоштовно.

Назва пілотного проекту "Обличчям до людей". Він покликаний відновити довіру людей до судочинства, зазначив голова Івано-Франківського міського суду Андрій Малєєв. Це ініціатива Івано-Франківського міського суду. Ідею взялася реалізувати громадська організація "Станіславська правозахисна група". У "Агенції судових послуг", розповів голова громадської організації Андрій Мелетин, чергуватимуть юристи-практики — члени організації, студенти-старшокурсники юридичних вузів. Вони й надаватимуть консультації щодо порядку оформлення та подання позовів до суду, розмірів та порядку сплати судового збору, підсудності та підвідомчості справ, роз’яснення процесуальних процедур, порядку оскарження судових рішень.

"Агенція судових послуг" працює з початку жовтня. Щодня волонтери приймають до десяти відвідувачів. Але невдовзі їх буде значно більше: кількість звернень до суду зростає. За прогнозами, до кінця року навантаження на загальні суди у зв’язку з соціальними проблемами у суспільстві зросте майже втричі. Ініціатива громадських організацій цінна тим, що це перша спроба допомогти людям і судам не словом, а ділом. Івано-Франківський міський суд вітає таку позицію громадськості, оскільки "наша мета і мета наших співгромадян, які вирішують свої питання у суді, одна – відкрите, доступне, справедливе і ефективне судочинство".

Обговорити на форумі