друкувати


Хакери зламали шість сайтів партій і політиків від імені Яценюка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-26 05:24:05
Невідомі зламали сайти кандидата в президенти, депутата Верховної ради Анатолія Гриценка і депутата парламенту Давида Жванії (обидва від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона"). Серед постраждалих від зламу сайту Давід Жванія, Анатолій Гриценко, Леонід Черновецький, Партія зелених і Партія регіонів.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Жванії, а також на офіційному сайті Гриценка.

Згідно з повідомленням прес-служби Жванії, в ніч з 25 на 26 жовтня невідомі хакери зламали відразу три сайти: особистий сайт Жванії, особистий сайт Гриценко і сайт громадської організації Гриценко – "Громадська позиція".

У повідомленні наголошується, що першим сайтом, що піддався хакерській атаці, став особистий сайт кандидата в президенти, депутата Ради Арсенія Яценюка (НУ-НС) і його громадської ініціативи "Фронт змін".

Далі, згідно з повідомленням, пішли взломи сайтів Партії зелених, особистого сайту мера Києва Леоніда Черновецького і сайту Партії регіонів.

На зламаних сайтах був розміщений наступний текст: "Цей злом - відповідь на злом сайту "Фронт змін", який був здійснений в результаті злочинної змови групою осіб. Змови проти Конституції і Кримінального Кодексу України. Змови проти демократії і свободи слова. Змови проти Українського Народу", - йдеться в тексті хакерів.

Також вони стверджують, що юристами зібрані докази змови і вони незабаром будуть передані до суду.

Після повідомлення хакерів також розміщений постскриптум. "Юлечка, а ти говорила не зможемо. Ми все зможемо. Твій А.Я." Хакери також розмістили вгорі напис HACKED by FRONT ZMIN.

Жванія вважає, що такі взломи сайтів можуть лише спровокувати нові відповідні взломи.

Станом на 9:30 понеділка, 26 жовтня, на особистому сайті Гриценка і Жванії залишалися повідомлення зловмисників, а з сайту громадської організації Гриценка повідомлення були зняті.

Як повідомлялося, 6 жовтня невідомі зламали сайт Партії регіонів.

На зламаних сторінках сайту з'явився напис HACKED by FRONT ZMIN.

При цьому на зламаних сторінках також з'явилася інформація про те, що ці дії є відповіддю на злам сайту громадського руху "Фронт змін", який відбувся 2 вересня, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі