друкувати


"Мальтійська молодь" на Прикарпатті відсвяткувала ювілей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-26 03:56:19
Молодіжному осередку "Мальтійської служби допомоги" на Прикарпатті виповнилося 10 років. Організація почала діяти у 1991 році, а в 1996-му обласне відділення офіційно зареєстрували. Згодом було створено новий напрямок діяльності благодійної спільноти — організацію "Мальтійська молодь", яка пропагує християнське виховання та залучення юнацтва до соціальної активності.

Тепер в області діє 6 груп, у яких активно працює більше ста волонтерів. Загалом благодійникам за 10 років діяльності допомогло більше тисячі молодих людей. Саме завдяки молоді організації вдалося добитися значних успіхів і визнання, повідомляє ОТБ "Галичина".

"Ми організовуємо акції "Святий Миколай іде до сиріт", нею охоплюється щороку 16–17 дитячих сирітських закладів, де проживає і навчається біля 1 600 дітей, — розповідає керівник "Мальтійської служби допомоги" в Івано-Франківській області Роман Яручик. — Ми опікуємося молодіжним інвалідним клубом, який називається "Романтик" — це молоді люди, які з різних причин опинилися на інвалідних візках. Ці всі напрямки нашої діяльності були б неможливими без активної участі молоді".

Діяльність молодіжного осередку організації всебічна — це надання допомоги потребуючим, спільні молитви, спортивні змагання, навчання, організація прощ та молодіжних таборів, інших масових заходів. Тепер "Мальтійська молодь" має повне самоврядування в організації, а починалося все з кількох активістів, які бажали спільно молитися і допомагати іншим, відзначає духівник Іван Сохан.

Обговорити на форумі