друкувати


Віктор Анушкевичус: Все, що ми робимо – для пацієнта

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-26 03:18:20
Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус побував з робочим візитом у Міській клінічній лікарні №1. Під час візиту до цієї медичної установи міський голова ознайомився з проблемними питаннями, які потрібно вирішити та поспілкувався з медичним персоналом лікарні.

Разом із Тарасом Василиком, головним лікарем Міської клінічної лікарні №1, Віктор Андрюсович відвідав клінічну лабораторію, харчовий блок, палату інтенсивної терапії, пральню. Також побував у різних відділеннях лікарні, де оглядав палати та розмовляв із пацієнтами. На даний час у лікарні проведено ремонт санвузлів та часткову заміну вікон на металопластикові. На стадії завершення ремонт даху, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Особлива потреба лікарні у придбанні нового обладнання. Зокрема, переносного апарату УЗД, який би допоміг лікарям проводити обстеження та суттєво зменшити тривалість операцій, а також потужного фіброгастроскопа для обстеження шлунка. Для реанімаційного відділення актуальною є проблема купівлі нового ліфта. У найближчому майбутньому міський голова пообіцяв посприяти вирішенню цього питання.

Працівники міської клінічної лікарні №1 мали можливість поспілкуватися з міським головою безпосередньо на зустрічі з ним в актовому залі. Віктор Анушкевичус розповів медпрацівникам про те, що побачив під час робочого візиту, поділився планами щодо створення ургентного відділу у міській клінічній лікарні №1, а також відповів на задані питання.

Для довідки: У 2008 році міську клінічну лікарню №1 із міського бюджету було профінансовано на 7,370861 млн грн, що склало 1005 від бюджетних призначень. А за 9 місяців 2009 року МКЛ №1 було профінансовано на суму 6, 176537 млн грн, що склало 98,8% від бюджетних призначень.

В 2009 році на медикаменти у розрахунку на одного хворого було виділено 5,00 грн. на один ліжко/день. За 9 місяців поточного року ці витрати були профінансовані на 100% в сумі 398,9 тис. грн. В той же час на харчування одного хворого в день виділяється 4,00 грн.


Обговорити на форумі