друкувати


Прикарпаття за Мазепу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-26 02:45:43
Днями в приміщенні обласного Народного дому "Просвіта" міста Івано-Франківська відбулась урочиста академія-концерт з нагоди відзначення 300 річчя подій, пов’язаних з воєнно-політичним виступом гетьмана Івана Мазепи. Урочиста частина вечора розпочалась тематичним вступним словом ведучої та "Молитвою за Україну", яку виконали присутні в залі глядачі.

Про історичні події, пов’язані з діяльністю гетьмана Івана Мазепи, в своєму виступі висвітлив кандидат історичних наук, доцент кафедри історії Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника – Василь Бурдуланюк, повідомляє прес-служба Iвано-Франківського міськвиконкому.

В другій частині академії-концерту взяли участь кращі мистецькі колективи Центрального Народного дому. В концертній програмі вечора звучали твори про гетьмана Івана Мазепу, козацькі пісні, пісні про Україну, а також стрілецькі та повстанські. Слід відзначити високий професійний рівень проведеного заходу, який організувала творча група працівників Центрального Народного дому та Народного дому "Просвіта".

Обговорити на форумі