друкувати


Коломийщина: ...Богородице, спаси нас

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-24 01:18:43
На Покрову в храмі, що знаходиться на території Коломийської ВК №41, звершувався молебень до Пресвятої Богородиці. Всі присутні щиро молилися до Небесної Заступниці, підносячи похвальні піснеспіви.

У проповіді священика розповідалося про історію свята, зазначалося також, що вже в ХІІ столітті в Київській Русі були храми Покрови Пресвятої Богородиці. Козаки особливо шанували Небесну Царицю, віддавали себе під Її покров, а УПА обрала це свято днем свого заснування. Для храму була подарована ікона Покрови, щоби кожен міг, дивлячись саме на цю ікону, розуміти, що про нього піклуються.

Дивлячись в очі людей, присутніх в храмі, розумієш: вони потребують особливої опіки та уваги. Пресвята Діва Марія, можливо, є для них основною надією і вірою в завтрашній день. Яким він у них буде, залежить також і від них самих, і від церкви, і від суспільства.

Християнин має пам’ятати слова Ісуса Христа: "Що ви зробили одному з найменших братів Моїх цих, — те Мені ви зробили" (Мт. 25. 40), тож нехай кожен з нас старається допомагати цим людям чи якоюсь пожертвою, чи молитвою, чи відвідуванням їх. Завдяки цьому ми збиремо собі скарби на небі, де будемо разом з Пресвятою Богородицею і всіма святими славити Бога і перебувати у вічному блаженстві.

Автор:Священик Мирослав ПУШКАРУК, УПЦ Київського патріархату
Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі