друкувати


Викрадений мобільник можна відстежити безкоштовно

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-23 03:46:36
Викрадений мобільний телефон можна, відстеживши, віднайти. Причому відстеження проводять оператори зв’язку на прохання органів правопорядку. Про це 22 жовтня на круглому столі "Мобільний зв'язок – повсякденна необхідність чи негативне явище для здоров’я?" повідомив представник компанії "Київстар" Євген Яремкевич.

"Віднайти викрадений телефон легко. Для цього потрібно написати заяву до правоохоронних органів, завірити, що у вас є документи на цей телефон. Правоохоронні органи звертаються до операторів зв’язку і відстеження ведеться безкоштовно. Рано чи пізно телефон "випливає, навіть через рік його можна знайти", - зазначив Євген Яремкевич.

За його словами, кожен телефон має 11-значний код, який оператори зв’язку можуть відстежити. Щоправда, є такі люди, які стирають цей код, замість нього прописуючи нулі, або якісь цифри. За кордоном це питання вирішили: встановивши таку систему, яка не читає нерідного коду, відповідно оператори кожної мережі неактивуються, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі