друкувати


Клуб з Коломийщини визнано найкращим в області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-23 01:17:02
З метою удосконалення роботи клубних заходів в сільській місцевості, пошуку нових форм і методів культурного обслуговування населення, зміцнення матеріально-технічної бази, залучення широкої громадськості і творчої інтелігенції до діяльності культурно-просвітницьких заходів та участі в аматорських колективах, підвищення уваги до проблем галузі органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, вирішення проблем фінансування клубних заходів голова Івано-Франківської обласної адміністрації Микола Палійчук підписав розпорядження про оголошення обласного огляду-конкурсу сільських, селищних клубних закладів.

Перший відбірковий етап проходив з 25 квітня по 30 червня, в якому взяли участь 20 клубних закладів Коломийського району, серед яких клуб села Верхній Вербіж зайняв перше місце і був представлений у другому заключному етапі обласного огляду-конкурсу, що проходив з липня по жовтень цього року, повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

З приходом на посаду завклубом Оксани Полагнюк, дякуючи тісній співпраці з сільським головою Віктором Андрійчуком значно зміцнилась матеріальна база клубу. Проведено капітальний ремонт, придбано лампи УФОЛ для опалювання закладу.

Активізувалась робота народного аматорського хорового колективу "Барви Карпат" (керівник Микола Віблий), який цього річ виступав не тільки на сільській сцені, а й районній. Також виїжджав на обласне свято хорової пісні в с.Велике Колодно Львівської області, запрацював фольклорний колектив "Вербізькі молодиці", на основі якого відтворено дійства "Вертеп", "Маланка", а також інші гуртки аматорської творчості. Відкрито нині діючий кімнату-музей, де зібрано старовинні побутові речі односельчан.

Покращилась робота з дітьми та молоддю, масові заходи проводяться до всіх державних свят, пам'ятних та історичних дат.

Рішенням журі обласного огляду-конкурсу сільських, селищних клубних закладів клубу с.В.Вербіж присуджено третє місце та премію в розмірі 800 гривень.

Обговорити на форумі