друкувати


Із "Кепстоуном" в Україну

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-23 10:49:52
Вчора у Києві відбулася зустріч керівництва Генерального штабу Збройних Сил України з групою випускників програми "Кепстоун".

Українську сторону на заході представляли заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко, начальник Управління євроатлантичної інтеграції Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Борис Кременецький, інші офіцери Генерального штабу та Об’єднаного оперативного командування ЗС України, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

До складу американської делегації увійшли представники Командування Сухопутних військ США, Командування ВМС США та Корпусу морської піхоти США, Командування ВПС США, Об’єднаного штабу ЗС США, Національного центру розвідки ВМС США, офіцери Департаменту оборони США, з’єднань Командування Сухопутних військ США та Командування ВПС США, директор програми "Кепстоун" державний службовець 1-го рангу Френк Пагано та член керівництва програми "Кепстоун" адмірал у відставці Леон Едней, представники Національного університету оборони, представники аташату з питань оборони при Посольстві США в Україні.

Відкриваючи зустріч, заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко зауважив, що спілкування на такому високому рівні стало доброю традицією у співпраці військових України та США. – Вони дають змогу зміцнити українсько-американські стосунки та покращити взаєморозуміння між нашими країнами. Розвиток відносин стратегічного партнерства зі Сполученими Штатами Америки є одним з пріоритетних напрямків зовнішньої політики України, – наголосив генерал-лейтенант Ігор Романенко.

У свою чергу член ради керівництва програми "КЕПСТОУН" адмірал у відставці Леон Едней від імені американської сторони висловив бажання почути від представників Генерального штабу ЗС України про можливості і потреби української армії, щоб разом будувати вільний та демократичний світ. Для американських гостей було проведено презентацію на тему: "Стан виконання Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006-2011 роки". Далі під час брифінгу сторони обговорили перспективи фінансування Збройних Сил України, перспективи українсько-американського військового співробітництва, законодавчі питання щодо спільних дій у складі коаліційних сил, стосунки з НАТО та Росією.

Відповідаючи на запитання американських колег про перспективи розвитку відносин у напрямку Україна-НАТО, генерал-лейтенант Романенко зазначив, що Збройні Сили України розглядають співпрацю з Альянсом як дієвий механізм наближення до сучасних стандартів та набуття спроможностей, що дозволять здійснювати вагомий внесок у підтримання стабільності та безпеки у Європі та світі. – Сьогодні ми намагаємося будувати наші Збройні Сили на основі кращого досвіду країн-членів НАТО, але враховуючи свою специфіку, – зазначив заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Обговорити на форумі