друкувати


Apple відкриє нову комп'ютерну еру

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-22 04:17:38
Останнім часом набирає обертів ажіотаж навколо нового планшетного комп'ютера, випуску якого очікують від компанії Apple. Корпорація Apple пообіцяла випустити в 2010 році "бюджетні новинки". Найбільше розмов точиться навколо однієї з них - планшетного комп'ютера.

Жодної достовірної інформації щодо планшетника - ноутбука, в якому введення інформації здійснюватиметься через сенсорний екран за допомогою пальців або стілуса - наразі немає, а всі припущення основані на чутках.

Очікується, що він працюватиме під iPhone OS і отримає схожу функціональність, але при цьому буде обладнаний екраном 10,7 дюйма (27,2 см). Крім того, є дані, що планшет можна буде використовувати для читання електронних книг і таким чином він стане конкурентом популярних Pocket Books.

Колишній головний редактор журналу Forbes і автор відомого блога Fake Steve Jobs Даніель Ліон вважає, що анонс планшетника Apple відбудеться в січні, а постачання цього пристрою на ринок розпочнуться в червні 2010 року

На думку Ліона, ажіотаж що навколо планшетника, якого ще офіційно не існує, цілком виправданий. Експерт вважає, що він "стане передвісником нової комп'ютерної ери, коли Інтернет буде поширений всюди, як повітря".

Сама ж компанія Apple продовжує дивувати аналітиків, демонструючи рекордні фінансові результати. Згідно зі звітом за IV квартал фінансового року, чистий прибуток корпорації зріс на 46% до 1,67 млрд доларів. А глава Apple Стів Джобс заінтригував публіку, пообіцявши в 2010 році випустити на ринок нові продукти, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі