друкувати


Івано-Франківськ та Жешув смачно співпрацюють

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-21 06:27:08
Польське місто Жешув є партнером Івано-Франківська ще з 2000 року, але фактична і активна співпраця почалася з 2008-го. Днями директор Вищого професійного училища готельного сервісу і туризму Віра Кузнєцова і голова Спілки господарських шкіл Марек Пікула підписали лист про наміри.

Заступник начальника управління науки і освіти обласної державної адміністрації Ігор Гаврилюк наголосив, що співпраця між містами-побратимами найкраще вдається на рівні колективів, майстрів і учнів. З ним погоджуються в училищі готельного сервісу і туризму, повідомляє ОТБ "Галичина".

Директор Віра Кузнєцова запевняє, що у них є вже досвід роботи у найрізноманітніших зарубіжних проектах. Вісім років тривала співпраця з австрійцями, а українсько-німецька програма "Трансформ" ще діє. Від цього виграють не лише заклад і місто, а й ціла країна. Польська делегація була вражена гостинністю, високим рівнем підготовки учнів та вмілим приготуванням страв. Пан Марек Пікула відзначив, що навіть у порівнянні з відповідними школами в Європі, презентація страв на Прикарпатті була найкращою. "Було не тільки гарно приготовано, а й дуже смакувало, — зізнається пан Пікула. — При частуванні ми вжили поетичний вислів: "на наших язиках танцювали ангели" — так все було смачно".

Сторони сподіваються, що лист про наміри — це лише початок. Далі буде підписано договір, який дасть можливість налагодити співпрацю між партнерами, пропагувати обидва регіони та спонукати інтеграцію української і польської молоді.

Обговорити на форумі