друкувати


Військові медики врятували життя одинадцятирічній дівчинці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-21 03:39:00
На Одещині військові медики однієї з військових частин Повітряного командування "Південь" Повітряних Сил Збройних Сил України врятували життя одинадцятирічній дівчинці, яка пережила стан клінічної смерті.

Днями з містечка, де мешкають родини військовослужбовців, до медичного пункту зенітної ракетної бригади Повітряного командування "Південь" Повітряних Сил ЗС України надійшло повідомлення про необхідність надання термінової медичної допомоги онучці старшого прапорщика запасу Анатолія Потьомкіна, одинадцятирічній Настусі, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Отримавши виклик, вже за 5 хвилин начальник медичної служби бригади майор медичної служби Руслан Панасюк разом з фельдшером медичного пункту старшим сержантом медичної служби Ольгою Троєглазовою негайно прибули за вказаною адресою. В однієї з кімнат вони побачили одинадцятирічну дівчинку Настю у дуже важкому стані і без свідомості. Під час проведення діагностичних заходів у дівчинки сталася зупинка серця.

Майор медичної служби Руслан Панасюк, схопивши тіло дівчинки і поклавши його на підлогу, скомандував фельдшеру негайно робити непрямий масаж серця. Старший сержант медичної служби Ольга Троєглазова миттєво взялася за справу, а офіцер виконував штучне дихання. Через 5 хвилин інтенсивної терапії Настуся подала ознаки життя, але ненадовго, за кілька хвилин дихання зникло і серце знову зупинилося.

Майор Руслан Панасик одразу ж приступив до непрямого масажу серця і штучного дихання. За допомогою фельдшера старшого сержанта Ольги Троєглазової він повернув Настусю до життя: у дитини відновилися функції дихання та серцебиття. Коли за 40 хвилин після виклику до дому старшого прапорщика запасу Анатолія Потьомкіна прибула карета швидкої допомоги, дівчинка знаходилася у свідомості, але з ознаками кисневого недостатності головного мозку та тимчасової втрати зору.

Для встановлення остаточного діагнозу та проведення лікування Настусю було госпіталізовано до Одеської дитячої обласної лікарні, де вона зараз і проходить лікування.

Обговорити на форумі