друкувати


Лікарні Івано-Франківська перевірили

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-21 02:10:46
У заклад охорони здоров'я обласного центру Прикарпаття завершилась планова річна перевірка. Виявлено порушення у трудовому законодавстві.



За словами заступника начальника управління праці та соціального захисту населення МВК Ореста Смицнюка, насамперед у кількох закладах молодші медсестри недоотримували 10% доплати. Згідного українського законодавства медсестри, що працюють із дезінфікуючими та миючими засобами за шкідливість повинні отримувати цю надбавку. "Проте порушення виявлено та буде усунено, - зазначив Смицнюк.

<Також у поліклініках №4, №2 та №1 не були вчасно укладені колективні договори. Головні лікарі цих закладів пообіцяли, що ситуацію виправлять.

<"Перевіривши як розраховують людей, що покинули роботи, ми теж виявили порушення - їм не виплачується заробітна плата у день звільнення, як це передбачено законом. Ще медпрацівники працюють понаднормово, чимало працівників залишились без матеріальної допомоги під час виходу у відпустку", - означив порушення Орест Смицнюк.

<Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус доручив фінансовому управлінню відзвітуватися про кошти, які були передбачені саме на матеріальну допомогу при виході у відпустку. Адже два останні роки у міському бюджеті закладались ці витрати.

<Наприкінці звіту мер обласного центру Прикарпаття вирішив пожартувати: "Чим стаєш старший, тим більше задоволений медициною".

Довідка: У комунальних закладах охорони здоров'я міста Івано-Франківська працює 3728 працівників. Середня заробітня плата медпрацівників складає 1925 гривень.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі