друкувати


Молоді піхотинці готуються до перших стрільб та стрибка з парашутом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-21 01:42:38
440 молодих крилатих піхотинців 80 окремого аеромобільного полку готуються до перших стрільб та стрибка з парашутом.

У 80 окремому ордена Червоної Зірки аеромобільному полку 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України тривають заняття із новобранцями за програмою підготовки молодого солдата.

– Призов "Осінь - 2009" – найбільший за останні два роки. Адже до лав полку прибули для проходження строкової військової служби відразу 440 юнаків з усієї України. – повідомив заступник командира полку з виховної роботи підполковник Ігор Контерук.

Він також відзначив, що відбір кандидатів на службу у елітній частині проводився заздалегідь. Офіцери полку, які працювали на призовних дільницях та у військкоматах, ознайомлювались із особовими справами призовників та по-можливості спілкувалися особисто із кандидатами на службу у крилатій піхоті. Критерії відбору призовників до аеромобільних частин суворіші, аніж до інших підрозділів Сухопутних військ. Один з обов’язкових чинників – це добра фізична підготовка, психологічна та моральна стійкість, наявність повної середньої, або середньо-спеціальної освіти, відсутність конфліктів із законом тощо. Слід відзначити, що серед близько чотирьох сотень юнаків, які потрапили служити до 80 ОАЕМП цієї осені, понад 60 мають дипломи про закінчення вищих навчальних закладів або коледжів. Є й спортсмени. За словами заступника командира полку з виховної роботи, серед молодих воїнів – близько десятка КМС-ів та розрядників з різних видів спорту.

Зараз новобранці зведені у батальйон молодого поповнення, командувати яким доручили одному з найдосвідченіших офіцерів полку – підполковнику Володимиру Юданову. Юнаки отримали однострої та належне екіпірування. У полку всі новобранці обов’язково проходять додаткове медичне обстеження. Також із ними працюють офіцери-вихователі: проводять індивідуальні співбесіди із кожним молодим солдатом, аби виявити сильні та слабкі сторони характеру кожної особи.

За програмою підготовки із молодими солдатами щодня проводяться заняття. Більше уваги, за словами підполковника Ігоря Контерука, приділяється практичному відпрацюванню елементів індивідуальної стройової підготовки. Адже 31 жовтня хлопці складатимуть Військову присягу й повинні продемонструвати відмінний стройовий вишкіл. Також проводяться заняття з вивчення вимог Військових статутів, теоретичні та практичні заняття із вивчення матеріальної частини стрілецької зброї та парашутної техніки. Разом з тим молоді солдати засвоюють умови та нормативи виконання стрілецьких вправ, заходи безпеки тощо.

Слід відзначити, що свій вогневий вишкіл на полігоні новобранці полку продемонструють ще до складання Військової присяги. Перший польовий вихід батальйону молодого поповнення із виконанням вправ стрільб з автомата Калашнікова запланований командуванням військової частини на наступному тижні. А ось перший крок у небо хлопці здійснять вже після виконання ритуалу Військової присяги. Зараз особовий склад підрозділу молодого поповнення посилено тренується на парашутно-десантному комплексі на території військової частини. Окрім вивчення будови та складових частин парашутної системи вони практично відпрацьовують елементи відділення від літального апарату та дії десантника під час відкриття парашуту.

Автор: Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, майор, РМЦ МО України (м.Львів)
Обговорити на форумі