друкувати


СБУ: Наркоугрупування на Прикарпатті знищено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-20 06:30:05
На Прикарпатті припинено діяльність потужного організованого злочинного угрупування, що займалося збутом на території Центральної України наркотиків, контрабандно завезених з країн Європи.

До складу наркоугрупування входили мешканці Коломиї, Івано-Франківська та Києва. Продавали наркотики переважно у Києві, Кременчуці та Київській області. Членам злочинного угрупування пред’явлено обвинувачення не лише за статтями зі сфери незаконного обігу наркотиків, але й за вчинення злочину організованою групою, що передбачає суворішу кримінальну відповідальність.

Організатором групи та її керівником є мешканець Коломиї 1971 року народження, раніше двічі судимий за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. Цей громадянин координував постачання наркотиків на ринки збуту в м.Київ; доставкою займався особисто, здійснював пошук коштів для придбання наступних партій і збільшення їх об’єму. Задля розширення мережі та нарощування обсягів незаконного обігу, він здійснював підбір та перевірку роздрібних продавців наркотичних засобів.

Про розміри прибутків злочинної групи може свідчити хоча б такий факт: на виручені від торгівлі наркотиками кошти серед іншого було придбано престижну іномарку та 3-кімнатну квартиру в центрі міста Івано-Франківська. Тільки одноразова дрібногуртова партія коштувала більше 130 000 гривень.

У результаті проведення складної багатоходової операції, співробітниками Управління СБУ в Івано-Франківській області та працівниками ВБНОН УМВС України групу було знешкоджено. Вилучені одночасно у п’ятьох різних місцях у кількох регіонах України залишки партії наркотиків, яка стала для злочинної групи останньою, становлять 73,48 грамів кокаїну, 341,22 грамів амфетаміну та 792 пігулки екстазі. У справі було проведено понад 60 хімічних експертиз, які довели ідентичність складу наркотичних та психотропних речовин, і, таким чином, єдине джерело їх походження, що є черговим доказом дій осіб у складі злочинної групи.

Слідчим Головного слідчого Управління МВС членам організованої групи пред’явлено обвинувачення за ч.3 ст.307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, незаконний збут наркотичних засобів, вчинені організованою групою, якщо предметом таких дій були наркотичні засоби в особливо великих розмірах). Організатору групи пред’явлено також обвинувачення за ч.2 ст.315 (схиляння до вживання наркотичних засобів). Законом за такі злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна, Прес-група Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі