друкувати


Місцеві вибори в Україні призначені на 30 травня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-20 05:35:44
Верховна рада призначила чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних і міських голів на 30 травня 2010 року. За ухвалення проекту відповідної постанови проголосувало 390 депутатів.

Парламент доручив ЦВК вжити заходів щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення підготовки і проведення цих виборів, а Кабінету міністрів забезпечити їх фінансування за рахунок коштів державного бюджету на 2010 рік.

Нагадаємо, що вибори мера столиці проходитимуть у 2012 році. Це обумовлене тим, що Конституційний суд прийняв рішення, котре передбачає, що депутати місцевих рад і сільські, селищні, міські голови, обрані на позачергових виборах, набувають повноважень відповідно на п’ятирічний та чотирирічний термін.

Таким чином, столичний мер Леонід Черновецький і Київрада, котрі були переобрані у травні минулого року, залишаються на посаді до 2012 і 2013 року.

За словами депутата від БЮТ Миколи Томенка, за ухвалення вигідного столичній владі рішення судді КС отримали хабар у розмірі 20 мільйонів доларів. КС такі звинувачення спростував, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі