друкувати


Івано-Франківськ: Молодь виховуємо з імененем Бандери

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-19 04:47:15
В рамках заходів із вшанування 50-ї річниці загибелі Степана Бандери 15 жовтня в Івано-Франківську відбулась урочиста презентація "Центру патріотичного виховання молоді ім. Степана Бандери".

Центр патріотичного виховання молоді відкрився у приміщенні, яке знаходиться під пам’ятником провіднику ОУН у Івано-Франківську на Європейській площі. Синьо-жовту стрічку урочисто перерізали міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус та начальник Управління освіти і науки Івано-Франківського міськвиконкому Михайло Верес, повідомляє прес-служба Івано-Франківського МВК.

Урочиста церемонія відкриття Центру Патріотичного виховання молоді імені Степана Бандери розпочалась з внесення пластунами державного прапора України та виконання Державного гімну. На плідну працю колектив Центру благословив владика Кир Володимир Війтишин.

Відкриваючи давно очікуваний Центр патріотичного виховання молоді імені Степана Бандери міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус наголосив, що цей заклад працюватиме, насамперед, для молодого покоління. Проте, за його словами, міська влада вже здійснює кроки для того, щоб спрямувати сюди не тільки учнівську молодь, а й спрямовувати сюди екскурсійні групи, в тому числі зі сходу України та з-за кордону, які відвідують місто. "Саме звідси поширюватиметься правда про Степана Бандеру і багатьох інших учасників національно-визвольного руху України, брехню про яких довгі роки поширювала радянська пропаганда", – зазначив Віктор Анушкевичус.

Начальник управління освіти і науки міськвиконкому Михайло Верес розповідаючи про ідею створення Центру наголосив, що ідея віддати це приміщення освітянам, які виховують майбутню еліту нації, належала міському голові. Саме Віктор Анушкевичус висловився за те, щоб створити у Меморіальному комплексі імені Степана Бандери патріотичний молодіжний освітянський центр, на противагу традиційному музею.

Варто також наголосити, що у Центрі патріотичного виховання молоді імені Степана Бандери певним чином втілилась давня ідея про створення "українського пантеону", який би вшановував відомих і невідомих учасників національно-визвольного руху України.

Під час відкриття Центру патріотичного виховання молоді імені Степана Бандери голова міської організації Української народної партії Петро Гречанюк вручив працівникам центру кілька примірників книги "Дзвони Чумацького Шляху" Дмитра Юсипа, яка вийшла у Івано-Франківському видавництві "Нова зоря". Книга складається з історико-літературних студій, що присвячені борцям за волю України.

Обговорити на форумі