друкувати


Будьте ретельними, податківці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-19 10:59:27
В.о. начальника ДПІ в м. Івано-Франківську Дмитро Романюк – про мінімізацію податкових зобов’язань.

Мінімізація податкових зобов’язань є негативним і системним явищем, характерним для економіки не лише у кризовий період, - таку думку висловив перший заступник начальника ДПІ в м.Івано-Франківську Дмитро Романюк. Нині така мінімізація поглиблюється. Адже підприємства намагаються збільшувати свої витрати та оптимізувати власну сплату податків до бюджету. В цьому напрямку більш активно змушена діяти податкова служба, повідомляє ДПІ в м.Івано-Франківську.

Тому працівники ДПІ в м. Івано-Франківську ретельно моніторять цю ситуацію. Зокрема, посилюється контроль за підприємствами, які регулярно декларують свою фінансову неспроможність. З початку року проведено 495 документальних перевірок діяльності суб’єктів господарювання. Відтак, донараховано узгоджених податковий зобов’язань на суму 24 млн грн. До бюджету уже надійшло 6,3 млн грн.

За словами Дмитра Романюка, актуальним напрямком роботи для міської ДПІ є відстеження діяльності підприємств, які декларують від’ємне значення податку на прибуток. Податківці з’ясовують, наскільки обґрунтованим є декларування валових витрат підприємствами. Наразі контрольно-перевірочними заходами вдалося зменшити рівень їх збитковості на суму 13,5 млн грн приводу упередження заявлених сум до відшкодування ПДВ, то, як наголосив Дмитро Романюк, з початку року міська ДПІ зуміла зменшити цю величину на 40 млн грн. Тобто, в умовах фінансової кризи податкова служба продовжує неухильно виконувати покладені на неї завдання щодо мобілізації коштів до бюджетів усіх рівнів, підкреслив Дмитро Романюк.

Обговорити на форумі