друкувати


Льодова проблема Калуша розтанула

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-16 05:06:01
Днями за участю заступника міністра у справах сім’ї молоді та спорту Мирослава Дутчака Калуський льодовий палац передали на фінансування двох бюджетів: обласного та калуського міського.

Перед цим ситуація була критичною. Навесні цього року спортивну споруду через борги відімкнули від електропостачання. Льодовий палац заборгував енергетикам понад 60 тисяч гривень. А відповідне Міністерство, яке є балансоутримувачем та обіцяло фінансувати установу, не знайшло грошей, аби заплатити у Калуші за світло. Залишалося два виходи: або закрити палац, або знайти кошти ще раніше влада області мала намір передати палац івано-франківському обласному управлінню спорту, однак столичні чиновники півроку зволікали із відповідним рішенням.

За словами мера Калуша Ігоря Насалика, місцева влада не могла погасити борг через недосконале законодавство. На жаль, фінансувати один і той самий об’єкт із кількох бюджетів не можна. У той час столичні чиновники протягом півроку зволікали та думали: чи передати палац на баланс області, чи міста.

Нарешті рішення таки знайшли: на п’ять років палац передали у спільне правління області та Калуша. Фінанси також будуть спільними. Голова ОДА Микола Палійчук каже, що гроші потрібні на утримання палацу, буде закладено у місцеві бюджети. Борги ліквідують, і хокеїсти матимуть змогу продовжувати тренування. Наразі у калуській хокейній секції тренуються понад сто юнаків. Надалі палац працюватиме палац у трьох напрямках. Тут діятиме дитяча спортивна школа з фігурного катання та хокею, займатимуться спортом школярі, а також кататимуться всі бажаючі.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі