друкувати


США допоможуть українській авіації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-16 03:26:02
Вчора у Вінниці відбулася робоча зустріч командування Повітряних Сил Збройних Сил України з представниками відділу оборонного співробітництва при Посольстві США в Україні.

Головна мета зустрічі полягала в обговоренні потенційних напрямків двостороннього військового співробітництва на 2010 рік. В ході зустрічі українські і американські військові, делегації яких очолювали начальник відділу оборонного співробітництва при Посольстві США в Україні підполковник Шеннон Мак кой та перший заступник командувача Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Онищенко, обговорили широкий спектр питань розвитку двостороннього військового співробітництва на найближчі роки, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зокрема, була обговорена можливість надання українській стороні міжнародної технічної допомоги з боку Уряду США у 2010-2011 роках. Йдеться про дообладнання і приведення до міжнародних стандартів органів управління, пунктів управління з’єднань, частин і підрозділів авіації, зенітних ракетних і радіотехнічних військ та зв’язку, військових аеродромів, літаків транспортної та бойової авіації Повітряних Сил ЗС України.

Також в ході зустрічі українські і американські військові визначили подальшу програму спільної роботи та відпрацювали спільні пропозиції щодо механізму отримання міжнародної технічної допомоги з боку Уряду США для Повітряних Сил ЗС України у 2010-2011 роках.

Обговорити на форумі