друкувати


Прикарпатці охоче йдуть служити до війська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-16 02:14:47
Рекордно високі показники явки на призовні дільниці демонструють юнаки з Прикарпаття під час нинішнього осіннього призову до лав Збройних Сил України.

– Явка призовників збільшилась приблизно на 30 відсотків, – наголосив начальник відділу обліково-призовної роботи – заступник обласного військового комісара підполковник Ігор Павлюк. – Це дозволяє нам відбирати до війська лише кращих з кращих.

Крім цього, за словами офіцера, значно збільшилась кількість призовників з вищою та незакінченою вищою освітою. На його думку, це пов’язано з тим, що служба в армії дає додаткові шанси отримати престижну роботу. Адже у потенційних роботодавців людина, котра чесно виконала свій обов’язок перед Батьківщиною, викликає більше довіри, ніж та, яка за тих чи інших обставин не потрапила до солдатського строю.

На сьогодні до війська вже відправлено 98 юнаків з Прикарпаття. Вони служитимуть в Одесі, Запоріжжі, Львові. Загалом же до війська цього разу потрапить 720 прикарпатців 1991-1984 років народження. Юнаки в основному будуть проходити службу у Сухопутних військах, 30 осіб підуть до Військово-Морських Сил, а одинадцять найкращих представлятимуть свій регіон у так званому "Президентському полку".

Автор: Тарас ГРЕНЬ, підполковник, Західний інформаційний центр МО України
Обговорити на форумі