друкувати


Дзвоніть і вас почують

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-16 12:09:30
"Соціальний контактний центр" розширює можливості вирішувати проблеми громадян.

Широкі можливості сучасних засобів комунікації дозволяють громадянам скористатися ними для вирішення своїх проблем. Приміром, з вересня цього року запрацював "Соціальний контактний центр", завдяки якому зацікавлені громадяни та організації отримують компетентні відповіді на свої звернення, надіслані на урядову телефонну "гарячу лінію". Таке нововведення дозволяє акцентувати увагу на недопущенні надання необґрунтованих відповідей на звернення громадян або таких, що не в повній мірі відповідають на поставлені запитання, порушення встановлених законодавством строків розгляду, безпідставної відмови чи передачі звернень на розгляд іншим органам влади. Таким чином забезпечується гарантоване Конституцією України право громадян на звернення та реалізація Закону України "Про звернення громадян".

Від початку роботи "Соціального контактного центру" на адресу УМВС України в Івано-Франківській області надійшли 55 звернень громадян. З числа надісланих звернень 30 – анонімні. Утім, незалежно від наявності чи відсутності автора по кожній інформації здійснюється детальна перевірка, а заяви не залишено без розгляду. На сьогодні за їх результатами прийнято рішення у 40 випадках. Одне звернення спрямовано до розгляду за належністю в іншу організацію, в чиїй компетенції вирішення вказаного питання. Решта ще перебуває на розгляді у відповідних органах та підрозділах міліції.

Варто зазначити, що більшість зі спрямованих інформацій (37) не отримали об’єктивного підтвердження. У трьох випадках викладені у зверненнях факти підтвердилися. Зокрема, з "Соціального контактного центру" надійшла скарга мешканця Івано-Франківська щодо невиплати однією з кредитних спілок депозитних коштів та щомісячних відсотків. У цьому випадку заяву долучено до порушеної раніше кримінальної справи щодо керівника цієї спілки. Триває досудове слідство, проводяться слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та об’єктивне дослідження всіх обставин справи, про що письмово повідомлено заявника.

Тим часом жителя Косівського району поінформовано про те, що в ході перевірки за його зверненням на урядову телефонну "гарячу лінію" про вчинення браконьєрських дій отримані відомості відображені у матеріалах, які доповнюють раніше зареєстровані з приводу цієї ж події документи.

Робота щодо перевірки отриманих від громадян звернень є постійною. А те, що люди звертаються до міліції, означає, що вони їй довіряють і сподіваються на позитивний розгляд заяв та звернень, а також вирішення проблем.

СЗГ УМВС в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі