друкувати


Росія: ДАІ заборонили зупиняти автомобілі чиновників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-15 04:45:24
Українські співробітники ДАІ можуть тільки поспівчувати московським колегам. Списки особистих машин високих чинів мерії і ГУВС, які не можна зупиняти на дорозі, вже роздають російським міліціонерам.

Співробітникам ДАІ зараз видають списки керівного складу ГУВС, МВС та мерії із зазначенням не тільки службових, але і особистих автомобілів. Інформація призначена для службового користування, разом зі списком міліціонерам усно дають строгу вказівку не зупиняти включені до «анти-стоп-листа» автомобілі.

Даішників зобов'язують у найкоротший термін вивчити марки і держномери цих VIP-машин. Справа йде до того, що такі автомобілі зможуть літати по московських вулицях, а на порушення правил дорожнього руху інспекторів примушують закрити очі.

До прийняття такого дивного рішення підштовхнув керівників столичного ГІБДД скандал на дорозі, який влаштував високопоставлений чиновник мерії Москви. Інспектори ДПС зупинили вольво, водій якого їхав роздільною смугою.

Протокол за порушення даішники скласти не встигли: за кермом іномарки був заступник керівника апарату мера столиці Володимир Шукшин. А черговому екіпажу і керівникам відділу довелося відповідати перед своїм начальством, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі