друкувати


Івано-Франківськ: Хто ж подбає про сміття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-15 04:04:07
Вчора відбулася зустріч міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса з представниками компанії "АВЕ Умвельт Україна".

На зустрічі були присутні: Гельмут Бюргер - генеральний директор групи АВЕ; Єнц Вінтерберг - директор АВЕ в Угорщині, Румунії та Україні; Бела Зсідок - генеральний директор АВЕ Україна; Олександр Карташов - старший консультант АВЕ Україна; Пауль Томандль - генеральний менеджер по Україні, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Головною метою зустрічі була можливість співпраці між компанією АВЕ та містом Івано-Франківськом в сфері поводження з твердими побутовими відходами, адже питання утилізації сміття є одним з найпривабливіших для інвестування у світі.

Компанія АВЕ працює в дев`яти країнах східної та центральної Європи. В Україні свою діяльність розпочала 5 років тому у Виноградово Закарпатської області, а з 2008 року активна робота ведеться у Коломийському, Снятинському районах Івано-Франківської області та у місті Снятин.

Гельмут Бюргер зазначив, що основною метою для АВЕ є створення спільних підприємств у сфері поводження з ТПВ. Однак обов`язковою умовою створення такого підприємства в місті є безпосередня його участь. Івано-Франківськ може стати співзасновником підприємства і отримувати ряд вигод. Віктор Анушкевичус погодився на пропозицію, адже, за його словами, він прекрасно розуміє, що створення такого підприємства допоможе вирішити проблемне та актуальне питання вивезення твердих побутових відходів. Крім того, така співпраця була б економічно вигідною для міста. Міський голова запропонував розпочати роботу у прилеглих до міста селах, а також у приватних секторах, які знаходяться на територіях, підпорядкованих ЖЕО № 2, 4, 6.

Наприкінці зустрічі представники групи АВЕ презентували міському голові Івано-Франківська символічний мініатюрний контейнер для сміття, як знак майбутньої успішної співпраці.

Обговорити на форумі