друкувати


Івано-Франківськ: Тепло — людям, дрижаки — чиновникам

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-14 03:50:40
Опалювальний сезон в Івано-Франківську розпочнеться 15 жовтня. Про це вчора заявив мер міста Віктор Анушкевичус і перед представниками преси підписав відповідне розпорядження.

На кілька днів раніше подали тепло у садочки, школи та лікарні. "Останнім часом було багато спекуляцій, прогнозів, домислів, чуток на рахунок опалювального сезону,--зазначив Віктор Андрюсович - Але це питання було на постійному контролі безпосередньо на місцях. Місто практично на 100 відсотків готове до нового опалювального сезону. Комунальне теплоенергетичне підприємство справилось вчасно з усім комплексом робіт по підготовці до роботи в холодний період року. Незважаючи на те, що під час гідравлічних випробувань на більш як 100-та ділянках мереж ТКЕ були виявлені пошкодження, на сьогодні всі пориви ліквідовані і мережі готові до пуску тепла. Готові усі 36 котелень міста та 34 центральних теплових пункти".

Незважаючи на запевнення голови міста, не у всіх медичних закладах та школах, за словами івано-франківців вчора було тепло. А погода, звісно, залишає бажати кращого. Деякі батьки навіть подумують, чи відпускати у цю холоднечу дітей до школи, чи краще перечекати кілька холодних днів. Адже ніякі знання не замінять дітям здоров’я.

Чиновники також мерзнутимуть. Очільник Івано-Франківська сказав, що будинок облдержадміністрації та міськради в останню чергу буде підключений до тепла, аби не виникло у нікого жодних підозр, що,мовляв, керівники гріються, а люди мерзнуть.

Щодо коштів на майбутнє тепло, то мер сказав, що борг "Теплокомуненерго" перед ДК "Газ України" суттєво зменшився. Зараз на рахунках підприємства є близько два мільйони гривень, які після початку опалювального сезону одразу будуть перераховані за призначенням проте загальний борг становить 37 мільйонів гривень (!!!). На жаль, до цього часу не вдалося взяти кредит на погашення заборгованості за газ в "Ощадбанку". Мер мовить, що це сталося через те, що Національний банк не надав коштів для рефінансування "Ощадбанку" і не розробив механізмів отримання такого кредиту для підприємств теплоенергетики. Це у свою чергу унеможливило користування цим кредитом. А для нового сезону з міського бюджету виділено 11 мільйонів гривень на підготовку до роботи тепломереж.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі