друкувати


Підростатимуть бойки спортивні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-14 12:34:42
В рамках робочої поїздки на Долинщину 13 жовтня голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук взяв участь в урочистому відкритті спортивного майданчика, який розміщений на території Вигодської загальноосвітньої школи.

Це вже друга подібна площадка, яку відкрито у смт.Вигода. В 2008 році спортивний майданчик із штучним покриттям розміром 22/42 м уже був подарований від керівництва області та благодійної організації "Президентський фонд Леоніда Кучми "Україна" Вигодському навчальному корекційно-реабілітаційному центру. І ось сьогодні можливість займатися спортом на спеціально обладнаному майданчику розміром 25/15 м отримали і учні Вигодської ЗОШ, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Під час церемонії відкриття Микола Палійчук подарував учням школи комплекти футбольних м’ячів та побажав їм успіху і досягнень у спорті. Досвід показує, що після того, як в населеному пункті відкривають спортивну площадку, діти проводять на ній практично весь свій вільний час. Як кажуть фахівці управління спорту облдержадміністрації, фактично у кожному селі Прикарпаття є власна дитяча футбольна команда, тож відкриття майданчиків зі штучним покриттям допомагатиме юним спортсменам у професійному рості, у них з’явиться більше шансів пробитись у професійний спорт.

Як розповів директор Вигодської ЗОШ Мирослав Дзундза, потреба школи у такому майданчику була великою. В навчальному закладі працює чотири викладачі фізичної культури та ще три тренери. Існує своя футбольна та волейбольна команда. Охоче учні займаються й легкою атлетикою. Серед вихованців Вигодської ЗОШ є й майстри спорту. "Такі майданчики дають можливість забирати дітей з вулиці і знайомити їх із здоровим способом життя. Літом наявних у нас спортивних площадок на всіх не вистачає, тому відкриття ще однієї із сучасним покриттям стало нам у пригоді", - зазначив Мирослав Дзундза.

Голова облдержадміністрації Микола Палійчук у свою чергу зазначив, що: "Влада повинна створити умови, щоб діти мали можливість розвиватися, в тому числі й фізично. Що стосується відкриття спортивного майданчика, то це унікальна програма, котра діє в нашій області. Її зусилля спрямовані на те, щоб наші діти росли здоровими і мали можливість займатися спортом. На Прикарпатті успішно реалізується кілька спортивних програм. Серед яких встановлення в населених пунктах області майданчиків із штучним покриттям та забезпечення сільських будинків культури, а також шкіл тенісними столами".

За останні два роки завдяки спільним зусиллям обласної влади, представників місцевої влади та меценатів на Прикарпатті вдалось встановити понад три десятки майданчиків із штучним покриттям.

Обговорити на форумі