друкувати


Івано-Франківськ: Дружинники звітують

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-14 12:04:11
В місті Івано-Франківську та приміських селах функціонують 16 громадських пунктів охорони правопорядку (ГПОП).

В приміських селах Івано-Франківської міської ради, а саме: Вовчинці, Крихітці, Угорники, Микитинці та Хриплин діють громадські формування з охорони громадського порядку загальною чисельністю 76 осіб. Громадські пункти охорони правопорядку розміщені у приміщеннях сільських рад, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

За 9 місяців 2009 року членами громадських формувань з ГОП у взаємодії із працівниками міліції Івано-Франківського міського відділу УМВС, затримано 460 правопорушників: за появу в громадських місцях в п`яному вигляді – 23 чол., за крадіжки майна – 16 чол., за дрібне хуліганство – 185 чол., за інші правопорушення – 236 чол.

Для забезпечення громадського порядку на території міста та приміських сіл на чергування виходило 3093 члени громадських формувань з охорони громадського порядку із підприємств, установ та організацій міста. З їхньою участю проведено 808 рейдів, під час яких, на вулицях та у громадських місцях проводилась профілактична роботу щодо припинення і недопущення правопорушень мешканцями та гостями міста, профілактовано – 6786 громадян, в тому числі – 2166 неповнолітніх.

Виконуючи розпорядження міського голови №517 – р від 15.08.08 р. "Про проведення днів захисту прав дітей та профілактики правопорушень в мікрорайонах міста" начальники громадських пунктів охорони правопорядку, згідно затвердженого графіку приймають активну участь у проведенні профілактичної роботи з дітьми, в тому числі з тими, котрі перебувають на профілактичних обліках.

Члени громадських формувань з охорони громадського порядку, спільно із працівниками міліції Івано-Франківського МВ УМВС залучались до охорони громадського порядку, під час проведення заходів по відзначенню Дня міста Івано-Франківська, під час перенесення Українською Греко-Католицькою Церквою Івано-Франківської Єпархії праху блаженної пам`яті о. Омеляна Ковча, під час відзначення Дня Героїв на вічевому майдані та у Меморіальному сквері в обласному центрі.

Систематично громадські помічники брали активну участь в проведенні рейдів по перевірці комп`ютерних клубів, гральних автоматів та залів на території міста.

Крім цього періодично проводяться рейди біля підприємств, організацій, установ та торгівельних і розважальних закладів, з метою виявлення стану дотримання правил впорядкування і утримання території міста Івано-Франківська.

Обговорити на форумі