друкувати


2010: Нові правила вступу до вузів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-13 03:47:07
Під час вступної кампанії 2010 абітурієнтам пільговикам дозволять подавити в приймальні комісії лише оригінали документів, повідомили в Міносвіти. Решта абітурієнтів можуть подавати необмежену кількість заяв до вишів.

А приймальні комісії самостійно визначать на скільки спеціальностей можна вступати одночасно. Також випускникам необхідно буде подати сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання з трьох предметів - української мови та літератури, історії України або математики. І ще один профільний предмет, визначений вишем. За новими умовами, окрім зовнішнього тестування при зарахуванні врахують і середній бал атестата. Правила мають ухвалити до 1 листопада.

Ситуацію для UBR прокоментував Іван Вакарчук, міністр освіти України: "Усі тести складені державною українською мовою. Для тих, хто бажає, будуть даватися словнички з термінологією. Три роки молоді люди мали можливість, якщо вони обирають напрямок той чи інший, вивчити і відповідну термінологію тої дисципліни, яку вони будуть складати", повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі