друкувати


"Декалог" у світлинах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-13 12:37:59
11 жовтня у селищі Брошнів-Осада відбулась презентація світлин про автора Декалога українського націоналіста Степана Ленкавського. Захід пройшов за участю голови Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода" Олександра Сича.

Захід, що проходив у Будинку культури, зібрав близько сотні мешканців селища. З вступним словом до присутніх звернувся голова Рожнятівської районної організації ВО "Свобода" Володимир Семко. Він зауважив, що цей рік знаменний багатьма важливими для українців датами, а це 80-річчя створення ОУН, 100-річчя з нагоди народження Степана Бандери та 105-ої річниці народження Степана Ленкавського. Постать останнього, на думку керівника районного осередку партії, для багатьох залишається маловідомою. Саме з метою поширення інформації про автора Декалога українського націоналіста і була організована фотопрезентація, повідомляє прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода".

Після цього, Володимир Семко, запросив до слова голову Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода", дослідника життя і творчості Степана Ленкавського Олександра Сича. Очільник обласної "Свободи" власне і прокоментував фотопрезентацію світлин про життєвий шлях та боротьбу одного з ідеологів ОУН.

Проте мешканці Брошнів-Осади не поспішали покидати зал по завершенню перегляду. Від так розпочалось їх інтерактивне спілкування з одним з лідерів ВО "Свобода". Протягом години Олександр Сич відповідав на запитання присутніх. Учасників зустрічі здебільшого цікавила причини сьогоднішньої політичної ситуації в державі, та майбутні президентські вибори. Роз’яснивши причини, що привели до такого стану в Україні, голова обласної "Свободи" закликав присутніх не розчаровуватись, а продовжувати боротьбу за наповнення української держави українським змістом.

Обговорити на форумі