друкувати


Коломийська "Консерваторія" пропонує

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-12 03:29:24
Не зважаючи на те, що кожна справжня господиня уміє належно приготувати комору до зими: намаринувати, наквасити, насолити, - усе ж прогрес і чимраз більша зайнятість жінок диктують свої умови.

Уже важко обійтися без соків промислового виробництва, багато хто закуповує навіть "фабричні" огірки-помідори, перець, інші смаколики, без яких узимку хоч за стіл не сідай. Тож і на Коломийському підприємстві "Консерваторія" робота триває у дві зміни, бо сезон промислових заготівель якраз у розпалі.

Тут виготовляють близько ста найменувань різних консервацій, - розповів директор Андрій Карбовнічий. Якщо в загальному, то впродовж доби "Консерваторія" виготовляє 20-25 тонн продукції. Добре налагоджений на підприємстві збут. Співпрацюють із потужними гуртовиками у нас, в Україні, а також у Росії. Щотижня беруть курс на Москву і на Санкт-Петербург по кілька ущерть завантажених фур із продукцією коломийського підприємства. А оскільки сировина для консервування використовується екологічно чиста – з полів Коломийщини, ланів Херсонщини, садів Вінниччини, із сонячного Закарпаття, - то й користується вона попитом у споживачів.

Підприємство не зупиняється на досягнутому, попри економічну кризу знаходить резерви для подальшого ефективного розвитку. Кредитів намагаються не брати, ремонти, переобладнання здійснюють за рахунок власних коштів. Налагодили співпрацю з Івано-Франківським сільськогосподарським технікумом, тож таким чином сподіваються вирішити проблему нестачі кадрів на підприємстві.

Автор: Артем ЖМУТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі