друкувати


Карпати з висоти 2061 метра

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-12 12:45:51
Туристичні мандрівки по Карпатах є найбільш захоплюючим заняттям для школярів і дорослих. Кожен, хто закоханий у карпатські краєвиди, намагається хоч краєм ока побачити осяяні сонцем, чи закриті хмариною вершини, почути шум гірського потоку, чи просто вдихнути ковток чистого гірського повітря. Тому кожен намагається знайти хоча б один день, щоб побувати у мальовничих куточках нашої України.

Один з таких заходів було проведено з нагоди Дня вчителя і Дня туриста. Відбулося масове сходження на найвищу вершину Українських Карпат. Розповідає учасник сходження, учень Старогвіздецької школи Коломийського району Володимир Цюрко:

- Завдяки фінансуванню районного відділу освіти делегація Коломийського району у складі учнів сусідньої Гвіздецької ЗОШ І-ІІІ ступенів на чолі з Михайлом Бальцієм і Дмитром Палійчуком, учнів нашої школи з Василем Кисилицею, а також представником районного відділу освіти Миколою Кісилейчуком піднялися на висоту 2061 м, як переможці районних і обласних туристичних змагань.

Погода була сприятливою, всі без особливих труднощів змогли побувати на Говерлі. З ініціативи обласної станції юних туристів у сходженні взяли участь представники багатьох міст та районів області.

Говерла радо вітала своїх підкорювачів, дарувала бадьорий настрій, здоров’я і бажала нових звершень на туристських стежках.

Автор: Артем ЖМУТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі