друкувати


В.Ющенко може не допустити ліквідацію Укрпромбанку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-09 02:54:37
Затверджений президентом України указ про підтримку проблемних банків може активізувати процес погашення кредитів, що дає можливість збереження Укрпромбанку.

Про це заявив тимчасовий адміністратор цієї фінансової установи Костянтин Раєвський на прес-конференції в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що для переведення вкладників і активів у державний банк буде потрібне спільне рішення Кабінету міністрів і Національного банку, повідомляє Економічна правда.

Раєвський додав, що Платинум банк зробив пропозицію забрати 80% мережі філій Укрпромбанку, кредитний портфель фізичних осіб і зобов'язання перед ними, однак Мінфін відмовився задовольнити цю пропозицію, незважаючи на те, що Платинум банк діяв за підтримки Міжнародної фінансової корпорації.

Як повідомлялося, напередодні прем'єр Юлія Тимошенко повідомила про ухвалене урядом рішення про те, що депозити вкладників та активи Укрпромбанку будуть передані до націоналізованого цього року Родовід Банку з подальшою ліквідацією Укрпромбанку.

В секретаріаті президента піддали критиці це рішення.

Обговорити на форумі