друкувати


З фракції БЮТ виключені Задирко, Каплієнко та Рибаков

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-09 01:46:13
У ході ранкового засідання фракції БЮТ з її лав було виключено народних депутатів Геннадія Задирка, Володимира Каплієнка та Ігоря Рибакова. Про це повідомив нардеп від БЮТ Роман Забзалюк.

За його словами, цих депутатів не було на засіданні фракції БЮТ. "Ми були вимушені підняти питання щодо виключення із нашої фракції Рибакова, Задирка та Каплієнка, які неадекватно голосують - фактично голосують в унісон із Партією регіонів. А їхні виступи, написані в кулуарах паном Вінським (екс-міністром транспорту та зв'язку), - вони неприпустимі, тому що паплюжать нашу фракцію і реалізацію наших програмних засад", - зазначив Р.Забзалюк, повідомляє РБК-Україна.

Як повідомлялось, вчора народні депутати від БЮТ Генадій Задирко і Володимир Каплієнко заявили, що не будуть складати з себе депутатські повноваження. На думку обох депутатів, відповідне рішення фракції носить виключно політичний характер.

Нагадаємо, 19 червня ц.р. Г.Задирко та В.Каплієнко заявили про свій вихід зі Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина". Своє рішення вони пояснили незгодою з політикою глави партії, прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

І.Рибаков вийшов зі складу коаліції (БЮТ і НУ-НС) 6 червня 2008 р. У своїй заяві він вказав, що зробив це на знак боротьби з корупцією. 30 червня 2008 р. з'їзд БЮТ ухвалив рішення позбавити його депутатського мандата. Донецький апеляційний адміністративний суд відхилив 29 травня ц.р. апеляційні скарги БЮТ і Верховної Ради і залишив в силі постанову Луганського окружного адміністративного суду від 26 лютого 2009 р., яким було скасовано рішення з'їзду БЮТ про дострокове припинення повноважень депутата Верховної Ради Ігоря Рибакова.

Нагадаємо також, що 17 червня ц.р. у зв'язку з розбіжностями в поглядах з Ю.Тимошенко подав у відставку з посади міністра транспорту та зв'язку Йосип Вінський. З цієї ж причини він написав заяву і про вихід з партії "Батькивщина", в якій обіймав піст заступника голови партії.

Обговорити на форумі