друкувати


Івано-Франківськ: Розпочав роботу семінар Асоціації міст України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-09 01:41:59
8 жовтня 2009 року в Івано-Франківську розпочав роботу науково-практичний семінару Асоціації міст України на тему: "Роль і місце інформаційних технологій в процесі підготовки управлінських рішень, забезпеченні наступності в роботі первинної і вторинної ланок лікувально-профілактичної допомоги".

У відкритті семінару взяв участь міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, який вітальному слові до учасників семінару наголосив на важливості розвитку медичної галузі на шляху міських громад до євроспільноти. Він також відзначив, що пріоритетність розвитку медицини у Івано-Франківську підтверджують на практиці. Зокрема, минулий, 2008 рік, був оголошений у Івано-Франківську роком медицини, що дало можливість зробити ґрунтовні капітальні вкладення у базу медичної галузі міста Івано-Франківська на суму близько 13 млн грн. Так було закуплено нове рентгенологічне обладнання для ЦМКЛ (яке дає у десять разів меншу дозу опромінення та значно ширші діагностичні можливості), нове стоматологічне обладнання для міської дитячої стоматологічної поліклініки, відкрито відділення інтенсивної терапії для новонароджених у міському пологовому будинку тощо, повідомляє прес-служба Івано-Франківського МВК.

Від Асоціації міст України учасників науково-практичного семінару привітала заступник голови департаменту по роботі з регіональними відділеннями та містами АМУ, координатор діяльності секції з питань охорони здоров’я Надія Ганущак.

Перше пленарне засідання науково-практичного семінару "Роль і місце інформаційних технологій в процесі підготовки управлінських рішень, забезпеченні наступності в роботі первинної і вторинної ланок лікувально-профілактичної допомоги" було присвячене застосуванню новітніх технологій у роботі медичних закладів.

Зокрема, йшлося про застосовувану в Івано-Франківську практику об’єднання усіх медичних закладів міста в єдину оптоволоконну мережу. За допомогою цієї мережі дедзаклади зможуть обмінюватись інформацією, швидко передаючи великі обсяги інформації.

Під час другого пленарного засідання науково-практичного семінару учасники мали можливість ознайомитись з досвідом івано-франківських лікарів, які працюють зі спеціалізованим медичним програмним забезпеченням. Так йшлося про впровадження і практику застосування у медичних закладах міста програми "Пільговий рецепт", про які доповідала заступник головного лікаря міської поліклініки №4 Т.Єреміна. А про 10-річний досвід роботи у територіальних поліклініках міста Івано-Франківська програми "Поліклініка" розповіла заступник головного лікаря міської поліклініки №2 О.Ославська.

Обговорити на форумі