друкувати


І знову популізм: Зниження зарплат чиновникам

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-08 04:38:25
У черговий раз, "зглянувшись" над стражданнями простого народу, парламент вирішив урізати зарплати тим, кому в країні живеться "добре". Під таку категорію потрапили Президент, прем'єр-міністр, народні обранці, працівники НБУ, керівники судів, органів прокуратури.

Так Верховна Рада за основу в першому читанні прийняла проект закону про впровадження додаткових заходів щодо впорядкування окремих витрат держбюджету, направлених на підвищення розмірів соцстандартів. Його автором виступила заступник голови фракції ПР Ганна Герман.

Згідно документу, всі кошти, які будуть заощаджені під скорочення зарплат можновладців, підуть виключно на підвищення соціальних стандартів.

"Усі ці гроші, які держава, заощадить від зменшення заробітних плат для високопоставлених чиновників, повинні йти не кудись у невідомому напрямі, а прямувати на допомогу найбіднішим верствам населення, на підвищення соціальних стандартів", - заявила Герман.

Нагадаємо, 3 березня парламент прийняв постанову, згідно якій на період кризи пропонувалося уряду, народним депутатам, чиновникам Секретаріату Президента, прокурорському і суддівському складам скоротити зарплату вдвічі.

Однак далі за популізм справа не дійшла: нардепи так і не змогли зміркувати, що ж робити з чиновниками низького рангу, платня яких прив'язана до окладу шефів. Зможуть народні обранці цього разу звільнитися від заковик, чи зниження зарплат чиновникам так і залишиться "крилатою" байкою для народу, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі