друкувати


Даєш, громадо, ініціативи!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-08 04:30:08
Вчора в приміщенні Івано-Франківської обласної державної адміністрації відбудеться нарада з відбору міських, селищних, сільських рад, потерпілих від повені в липні 2008 р., для участі у проекті ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" (СВА) за участю заступника голови облдержадміністрації Володимира Шкварилюка, представників районних державних адміністрацій та районних рад, а також координаторів Івано-Франківського обласного ресурсного центру громад.

Новий конкурс на впровадження додаткових 16 мікропроектів було оголошено 24 вересня 2009р. на другому засіданні Івано-Франківської обласної координаційної ради проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Загалом подано 56 заявок на участь у конкурсі від міських, селищних, сільських рад з основних районів учасників проекту, в яких населення не перевищує 10 000 осіб. Мікропроекти громад будуть співфінансуватись Проектом (70%, до $10.000), місцевим бюджетом (від 25%) та громадою (5%), повідомляє головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА.

Пріоритетними сферами для громадських ініціатив є: охорона здоров’я (підтримка мережі фельдшерсько-акушерських пунктів); енергетика (енергозберігаючі заходи, збільшення використання відновних джерел енергії); навколишнє середовище (утилізація відходів, знешкодження запасів пестицидів); комунальне водопостачання; комунальний транспорт (подолання ізольованості в сільській місцевості).

Додаткові квоти можуть бути виділені лише для восьми постраждалих від повені районів-партнерів Проекту СВА, а в межах районів - як громадам-учасницям проекту СВА, так й іншим організаціям громади. Основними критеріями при їх розподілі будуть: рівень збитків, завданих стихією, та спроможність району використати додаткові мікропроекти. Затвердження додаткових мікропроектів має завершитись до кінця 2009року, а їх впровадження - до середини 2010 року.

Обговорити на форумі