друкувати


Прикарпаття: Злодії відступають

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-08 03:44:49
Прикарпатська міліція викрила злочинну діяльність трьох злочинних груп, що скоювали кваліфіковані квартирні крадіжки.

Як відомо, наприкінці червня цього року законодавці ухвалили зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу, відповідно до яких за дрібне викрадення чужого майна шляхом крадіжки, шахрайства, привласнення чи розтрати передбачено значно суворіше покарання. Найсуттєвішим нововведенням ухваленого Закону є визначення, власне, поняття дрібної крадіжки. Якщо раніше такою вважалася крадіжка майна, вартість якого не перевищувала 907 гривень 50 копійок, то насьогодні кримінальним злочином є викрадення майна, що оцінюється сумою від 60 гривень 50 копійок.

Цілком природно, що з часу набуття чинності змін відбулося зростання кількості злочинів, пов’язаних з фактами майнових посягань. До прикладу, якщо протягом останніх років і навіть в цьому році на Івано-Франківщині відбувалося скорочення такого виду злочину, як квартирна крадіжка, то з червня цього року їх зареєстровано більше. Станом на початок жовтня в області скоєно 318 квартирних крадіжок, що на 16,5 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року. Утім, міліція доводить, що має достатньо кваліфікації і професіоналізму, щоб злочинні дії квартирних злодіїв не залишалися безкарними. У поточному році в ході здійснення оперативно-розшукових заходів та слідчих дій працівники міліції розкрили 250 злочинів цього виду, в тому числі 48 квартирних крадіжок, що були вчинені у минулих роках.

Доречно сказати, що завдяки проведенню цілеспрямованих заходів нейтралізовано діяльність трьох злочинних груп з ознаками організованості. Зокрема, в Калуші заарештовано 7 учасників злочинної групи, що скоювали квартирні крадіжки. Влітку опинилися під вартою троє учасників іншої злочинної групи в Івано-Франківську, а зовсім нещодавно оперативники карного розшуку викрили у скоєнні кваліфікованих квартирних крадіжок групу з трьох осіб, злочинні сліди котрих простежуються у багатьох регіонах держави.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі