друкувати


Солдатки виходять на дуель

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-10-08 02:49:47
Днями українські шаблістки, як і рік тому в олімпійському Пекіні та на цьогорічному чемпіонаті Європи в болгарському Пловдіві, підтвердили статус найсильніших на планеті під час чемпіонату світу з фехтування, що триває в турецькій Антальї.

Приємно, що у складі жіночої збірної виступають представниці Центрального спортивного клубу Збройних Сил України, заслужені майстри спорту з фехтування військовослужбовці служби за контрактом Ольга Жовнір та Галина Пундик, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

У сьомий день змагань, у фіналі, захищаючи честь синьо-жовтого прапора, армійські спортсменки разом з лідером нашої команди Ольгою Харлан з Миколаєва та одеситкою Оленою Хомровою впевнено перемогли збірну Франції. Саме збірна України вважалася головним фаворитом на перемогу. І підопічні працівника ЗС України, заслуженого тренера України Валерія Штурбабіна на сто відсотків виправдали прогнози фахівців.

Всього у чемпіонаті світу з фехтування на шаблях серед жінок брали участь 21 команда. Наші дівчата, маючи найвищий рейтинг, без боротьби потрапили відразу у "шістнадцятку" кращих. У зустрічі за вихід до "вісімки" українська збірна зустрічалася з шаблістками Великої Британії і в тренувальному режимі перемогла з рахунком 45:23. Трохи більше зусиль довелося докласти у чвертьфіналі проти італійок – 45:32.

У півфіналі на наших дівчат чекали їхні суперниці по "золотій" дуелі Олімпіади-2008 – збірна Китаю. Українки перемогли в цій зустрічі більш ніж переконливо – 45:34. Вирішальну дуель за "золото" з француженками, які в іншому півфіналі у запеклій боротьбі перемогли Росію (45:43), виграла збірна України, одержавши перемогу з рахунком 45:38.

Обговорити на форумі